Za účelem podpory tvůrčích osobností v oblasti literární přípravy české audiovizuální tvorby formou poskytnutí nadačnícho příspěvku organizuje nadace scenáristické soutěže, do kterých lze přihlásit literární díla – tzn. scénáře v kategorii literární příprava celovečerních hraných filmů – dosud nerealizovaný scénář.

Soutěžní scénáře je možné přihlásit do Hlavní kategorie (A) či do kategorie Hvězda zítřka (B) pro autory do 33 let, kteří dosud nemají realizovaný žádný scénář celovečerního hraného filmu. Kompletní přihláška se skládá z vyplněného formuláře žádosti pro zvolenou kategorii a díla tj. autorské explikace spojené se scénářem.

Termín ukončení příjmu žádostí je k 28. únoru každého kalendářního roku, soutěž se koná 1x ročně. Příjem žádostí pro rok 2021 byl ukončen. Podrobná pravidla soutěže a formuláře žádosti pro uzávěrku k 28. 2. 2022 naleznete níže.

Výsledky jsou vyhlašovány obvykle v době konání Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Všechny zaregistrované účastníky soutěže budeme o vyhlášení výsledků informovat mailem a na našich stránkách zveřejníme tiskovou zprávu. V sekci Podpořené projekty naleznete přehled oceněných autorů a jejich děl.

Pravidla pro poskytování nadačních příspěvků pro rok 2022:

ve formátu pdf

Formuláře žádosti pro rok 2022:

A pro Hlavní kategorii (ve formátu Word)

A pro Hlavní kategorii (ve formátu pdf)

B pro kategorii Hvězda zítřka (ve formátu Word)

B pro kategorii Hvězda zítřka (ve formátu pdf)

V případě dotazů nás kontaktujte na mailu: info@filmovanadace.cz.

Ceska televizePravo

KRYŠTOF
 je šestnáctým realizovaným scénářem nadace.....více

Soutěž pro rok 2022