FILMOVÁ NADACE je zřízena především za účelem podpory scenáristické přípravy české hrané filmové tvorby. Dále se nadace zabývá hledáním cest k realizaci podpořených scénářů a podporou vzdělávání v oblasti české audiovizuální tvorby.

Zakladatelem nadace je Barrandov Studio ve spolupráci s energetickou skupinou innogy, která je generálním sponzorem nadace. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize.

Za účelem podpory tvůrčích osobností v oblasti scenáristické přípravy české audiovizuální tvorby vyhlašuje nadace 1x ročně vždy k 28. únoru každého kalendářního roku výzvu pro podávání žádostí o poskytnutí nadačního příspěvku v oblasti literární příprava celovečerních hraných filmů – dosud nerealizovaný scénář.

Podrobnější podmínky a formuláře pro všechny kategorie soutěže jsou k dispozici v sekci Informace pro žadatele. Do výběrového řízení jsou přijímány pouze projekty splňující všechny podmínky FILMOVÉ NADACE. Nadační příspěvky jsou přidělovány na základě hodnocení výboru nezávislých odborníků. S autory nejlepších scénářů uzavírá nadace smlouvu  o poskytnutí nadačního příspěvku.

Ceska televizePravo

nová výzva 2023
 vyhlášena.....více

fotografie vítězů 2022